Από το να πάρετε ένα θερμοπληξία ή να χτυπήσετε με ένα windsurf, υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι στη θάλασσα που μπορεί να αποφευχθεί, αν ξέρετε γι ‘αυτούς.

5 πράγματα που πρέπει να προσέχετε στην παραλία

Γνωρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους όταν κολυμπάτε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την πιθανότητα ατυχημάτων και να αυξήσετε τη διασκέδαση. Όταν πρόκειται για τα πανέμορφα ελληνικά νερά στη Χαλκιδική, ξεχάστε τους καρχαρίες και τις ξαφνικές επιθέσεις από άλλα γιγαντιαία πλάσματα της θάλασσας.

Τα θαλάσσια νερά – όπου πηγαίνετε κολυμπώντας – δεν είναι πολύ βαθιά και δεν επιτίθενται καρχαρίες. Ελέγξτε τους 5 βασικούς κινδύνους στη θάλασσα.

Ηλιακό έγκαυμα

Δεν αισθάνεστε τη θερμότητα του ήλιου όταν κολυμπήσετε λόγω του κρύου νερού. Αλλά καίει τόσο έντονα όσο όταν βρεθείτε στην ξαπλώστρα στην παραλία, λόγω της ικανότητας του θαλάσσιου νερού να αντικατοπτρίζει τον ήλιο. Βάλτε αντηλιακό και βουτήξτε το κεφάλι σας αρκετές φορές για να αποφύγετε την θερμοπληξία.

Βλέπουμε που πατάμε

Έχετε υπόψη ότι σε απομονωμένες παραλίες μπορεί να υπάρχει κάποια σκουπίδια στη θάλασσα. Έτσι πρέπει παρακολουθήστε που πατάτε.

Φαγητό και κολύμπι

Το να πάρετε ένα ωραίο πρωινό στο Ξενοδοχείο Κρυοπηγή πριν κατευθυνθείτε προς την παραλία είναι αυτό που κάνουν όλοι στις καλοκαιρινές διακοπές. Μην κάνετε υπερκατανάλωση, όμως! Η κατανάλωση φαγητού και η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι σωστή εάν πρόκειται να εκτεθείτε στη ζέστη του καλοκαιριού και ειδικά εάν πρόκειται να κολυμπήσετε.

Οι λάτρεις του windsurf

Προσέξτε από όλους αυτούς τους ενθουσιώδεις που κάνουν windsurfing, ιστιοπλοΐα και βαρκάδα, εκεί που κολυμπούν άλλοι άνθρωποι. Ατυχήματα είναι πιθανό να συμβούν, ειδικά αν σας αρέσει η κατάδυση και το ψαροντούφεκο.

Αντιμετώπιση ρευμάτων

Προσοχή στα πιθανά ρεύματα αν θέλετε να κολυμπήσετε στην ανοιχτή θάλασσα ή είστε οι ίδιοι οι λάτρεις της ιστιοσανίδας. Μπορεί να βρεθείτε πολύ μακριά από την ακτή αν δεν προσέχετε.

 

Comments are closed.